Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Politie, recht en criminaliteit

Man uit Best krijgt negentien jaar cel voor doden vrouw en minnaar

Frank de L. tijdens een zitting in de rechtbank in Den Bosch, rechts van hem zijn advocaat Geert-Jan Knoops.
Frank de L. tijdens een zitting in de rechtbank in Den Bosch, rechts van hem zijn advocaat Geert-Jan Knoops. Illustratie ANP/ Aloys Oosterwijk

Een 46-jarige man uit Best moet negentien jaar de cel in voor het doden van zijn vrouw en haar minnaar. Dat heeft de rechtbank in Den Bosch maandag bepaald, schrijft Omroep Brabant.

Tegen de man was 22 jaar cel geëist voor moord, maar volgens de rechtbank was sprake van doodslag. De twee lagen in scheiding en de man kwam erachter dat zijn vrouw een affaire had met de buurman.

Volgens het OM maakte de man zich vorig jaar september druk om een bericht van zijn vrouw op Facebook. Hij besloot verhaal te halen en reed naar huis. Daar betrapte hij zijn vrouw en de buurman in de keuken. Na een worsteling viel een messenblok om, waarna de man zijn vrouw en de buurman meerdere malen stak. (Novum)