Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Economie

Kredietbeoordelaar S&P negatiever over Rabobank na Libor-zaak

Kredietbeoordelaar Standard & Poor’s heeft zijn oordeel over het vooruitzicht voor de Rabobank verlaagd van stabiel naar negatief. Het besluit is door S&P genomen vanwege het Liborschandaal.

Foto ANP/ Robin Utrecht

Kredietbeoordelaar Standard & Poor’s heeft zijn oordeel over het vooruitzicht voor de Rabobank verlaagd van stabiel naar negatief, meldt Novum. Het besluit is door S&P genomen vanwege het Liborschandaal.

De kredietwaardigheid van de bank blijft op AA- staan, maar de nieuwe vooruitzichten betekenen dat er een kans is dat S&P die in de komende twaalf tot achttien maanden verlaagt.

De betrokkenheid bij het Liborschandaal, waarin de belangrijke rentegraadmeter Libor met valse data werd gemanipuleerd, kost de Rabobank 774 miljoen euro, zo bleek vorige week. Piet Moerland, topman bij de bank, besloot hierop te vertrekken.

Lees: vijf vragen over Rabobank en het Liborschandaal.