Ik ben altijd een creatief brein geweest

None

Rutger Tiesma (17) 6 VWO, Gerrit Rietveld College (technasium)

‘De keuze voor een technasium was voor mij vanzelfsprekend. Ik ben altijd een creatief brein geweest. Ik vind het leuk om nieuwe dingen te bedenken, innovatieve dingen waar andere mensen nog niet op zijn gekomen, of kleine aanpassingen die het gemak vergroten. Ook werk ik graag met computers. Ik heb nu een bijbaantje waarbij ik oudere mensen help met de techniek in hun huis omdat ze dat zelf moeilijk vinden. Hierna wil ik denk ik industrieel ontwerpen studeren: creatief bezig zijn en dingen ontwerpen voor een groot publiek, zoals bij Ikea. Wat me ook leuk lijkt, is architectuur in combinatie met milieu. Bedenken hoe je in een woning zo min mogelijk energie kunt verbruiken. Mijn vader ontwikkelt educatieve games, dat lijkt me ook wel wat. Ik merk dat spelen het leerproces bevordert. Dat is toch veel leuker dan alleen in boeken kijken?

Ik vind het leuk om me met de ontwikkeling van techniek bezig te houden. De iPhone 5s die net is uitgekomen en colleges in De Wereld Draait Door, dat volg ik allemaal. Ze laten zien dat techniek en wetenschap steeds meer onder ons komen.”