Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Economie

Het internet doorzoeken gaat mij makkelijk af

Anna Spiering (13) 3 Gymnasium, Gerrit Rietveld College (technasium)

‘Eigenlijk wilde ik naar het Christelijk Gymnasium, maar ik werd uitgeloot. Op het Gerrit Rietveld College heb je in de eerste klas een half jaar Technasium om het uit te proberen. Ik vond het heel erg leuk en heb ervoor gekozen door te gaan.

Ik vind het belangrijk om nu al met techniek bezig te zijn. Ik denk dat ik vaardigheden opdoe die ik later in het bedrijfsleven nodig zal hebben. Samenwerken is bijvoorbeeld heel belangrijk. Soms zit ik met mensen die totaal anders zijn dan ik en met wie ik dan toch tot een project moet komen. Wat ik leuk vind, is dat het eigenlijk voelt alsof je al aan het werk bent. Je leert onderzoek doen, mailtjes schrijven en bellen met bedrijven. Soms moet je echt filteren: wat is betrouwbare informatie en wat niet? Ik ben ook meer wegwijs met computers. We moesten een keer een basisschoolplein ontwerpen, toen kwamen we op een programma dat speciaal was gemaakt voor het ontwerpen van speeltuinen. Normaal was ik daar nooit op gekomen. Internet doorzoeken gaat me ook veel makkelijker af. Dat gebruik ik nu ook als ik bijvoorbeeld een werkstuk voor Nederlands moet maken. Dan heb ik snel door: dit is zooi en dit is goed.”