Geen warme hap, wel hippe avocado’s

Sfeer

Dit internetbureau heeft een simpele, huiselijke kantine. Geen kassa: de werknemers betalen via een inhouding van 2,20 euro per dag op hun salaris. Er staan drie lange tafels met vrolijk gekleurde stoelen en aan de muur hangt een dubbele rij foto’s van allerlei voorwerpen, die elk voor één bepaalde werknemer staan. Een groot balkon met picknicktafels biedt een indrukwekkend uitzicht over de Cruquiushaven.

Op de gedekte tafels ligt al brood, sla en drinken, beleg pak je in een koelvitrine in de hoek. Receptioniste Amber, die de lunch elke dag verzorgt, legt uit dat ze bij eFocus eerst alles bij Albert Heijn kochten, maar zijn overgestapt op individuele verpakkingen. „Vanwege de hygiëne.”

Een warme hap vind je hier niet, al worden er wel eitjes gekookt en kun je tosti’s maken. Wij kiezen eiersalade en rosbief, en kunnen geen weerstand bieden aan een miniverpakking Nutella. Met komkommer en sambal erbij bouwen we een paar smakelijke hartige boterhammen.

Reacties

„Een fijne kantine met veel keus”, oordeelt informatieanalist Sylvie. „Maar ik ben vrij makkelijk, hoor, als er maar vlokken op tafel staan, vind ik het allang goed!” Ron, projectmanager: „Ik vind het erg belangrijk om het tijdens de lunch even niet over werk te hebben. De sjoelbak helpt daarbij: even verstand op nul. Ik sta inmiddels in de top-3.” Hans, senior developer: „Ik ben blij dat hier geen bal gehakt is en dat soort dingen, want ik lunch daardoor gezonder. Je kunt het hier zo gezond maken als je zelf wil.” Zijn collega Kristiaan, front-end developer: „Ja, we hebben zelfs van die hipsterdingen, hoe heet het: avocado’s.”

Wat is de beste bedrijfskantine van Nederland? Meld kanshebbers aan via werk@nrc.nl

    • Cecile Elffers