Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Cultuur

Een feest van herkenning

FOTO ANP

Het concert dat nooit gehouden is, omdat Barbra Streisand en Frank Sinatra er niet over piekerden ooit samen op één podium te staan, is er toch gekomen. In Las Vegas is Barbra & Frank. The Concert That Never Was dé hit, die avond aan avond is uitverkocht met Sebastian Anzaldo en Sharon Owens in de hoofdrollen. Erwin van Lambaart haalde hen voor de Europese première naar Nederland en te oordelen naar de opgetogen reacties in Theater Carré is Van Lambaarts keus wederom een gouden greep.

Met excellente ondersteuning van een orkest van Nederlandse topmusici onder leiding van Bernd van den Bos werd het een heerlijke avond. Een feest van herkenning met alle grote hits van de twee zangers, zoals New York New York, Strangers in the Night, My Way, Fly me to the Moon, Second Hand Rose en al die andere grote songs die door het publiek met enthousiast applaus werden begroet en niet zelden zachtjes werden meegezongen.

Ook de grappen tussen de nummers door, waarbij beide artiesten lieten zien hoe de ego’s van Streisand en Sinatra elkaar in de weg zouden hebben kunnen staan, zorgden voor de nodige hilariteit.

Als Streisand zich uitliet over Sinatra toonde ze zich niet van haar chicste kant. Het omgekeerde geldt ook.

Tussen de beide entertainers woedde een hevige jalousie de métier. Daarom kon het gezamenlijke concert er nooit komen en is dit gefingeerde optreden zo’n voltreffer. De show is weliswaar afkomstig uit Las Vegas, maar de sfeer ervan is allesbehalve over de top. De choreografie ervan is eerder ingetogen en integer.

Kortom: Barbra & Frank. The Concert That Never Was is een regelrechte aanrader: absoluut top-entertainment dat je niet zou moeten willen missen!

Gelukkig treden ze in november en begin december nog op in Nederland en België. Ik ga er zeker nog een keer heen en nodig wat jongeren uit. Om te genieten van deze show met een fraaie balans tussen solo’s en duetten. Dat is in de musicalwereld zeldzaam.