Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Sport

Djokovic wint in Parijs zijn veertigste toernooi

De Servische tennisser Novak Djokovic heeft gisteren in Parijs het laatste Masterstoernooi van 2013 gewonnen. In de finale versloeg hij de Spanjaard David Ferrer: 7-5 en 7-5. Het was de zesde toernooizege dit jaar van Djokovic, in 2009 ook al eens winnaar van het indoortoernooi in de Franse hoofdstad. In zijn hele carrière komt de Serviër na de winst in Parijs nu op veertig toernooizeges.

In de finale had Djokovic grote moeite met Ferrer. De Spanjaard had in de halve finale verrassend gewonnen van zijn landgenoot Rafael Nadal, de nummer één van de wereld (6-3 en 7-5). „Misschien wel mijn beste wedstrijd van het seizoen”, aldus Ferrer, eerder dit jaar verliezend finalist tegen Nadal op Roland Garros.

Ook in de finale tegen Djokovic startte de Spaanse nummer drie van de wereld sterk. Hij kwam op 5-3 en mocht serveren voor de set. Maar aan het einde van de set toonde Djokovic zijn beste spel. De nummer twee van de wereld, in de halve finale nog in drie sets te sterk voor Roger Federer, brak met een prachtige forehand naar 4-5. Een tweede break betekende een 6-5 voorsprong en leidde tot setwinst.

In de tweede set nam Ferrer opnieuw een voorsprong. Maar de winnaar van Parijs van vorig jaar slaagde er bij 5-4 voor niet in de set naar zich toe te trekken. Djokovic maakte 5-5, brak zijn tegenstander en won de wedstrijd. Ferrer verloor voor de zevende keer op rij een ATP-finale en blijft in 2013 staan op twee toernooizeges.