Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Economie

Bommelding

De conductrice roept donderdagavond om dat de treinen tussen Leiden en Den Haag niet rijden en dat er bussen worden ingezet. Dit alles – dan komt het – „vanwege een bom”. Het is stil in de coupé. Mijn gedachten, en vast die van veel medereizigers, gaan uit naar eerdere aanslagen elders in Europa. We wisten het: de vraag was niet óf maar wanneer. Een minuut later meldt de conductrice zich weer: „Even nog: het gaat om een bom uit de Tweede Wereldoorlog. Ze zijn hem doormidden aan het zagen.” Het gelach zwelt aan.

Jeroen Nugteren

U kunt zelf een ikje inzenden via onze website nrc.nl/ik.