Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Voetbal

Balen voor Verbeek, hij krijgt de Goal van het Weekend om z’n oren

Het begon vorige week nog best leuk voor de kleurrijke Gertjan Verbeek. Koud ontslagen bij AZ pakte hij bij z’n debuut als trainer van het illustere FC Nürnberg direct een punt. Maar de ene week is de andere niet, zullen we maar zeggen.

epa03933546 Nuremberg's Dutch head coach Gertjan Verbeek is seen before the German Bundesliga soccer match between FC Nuremberg and SC Freiburg in Nuremberg, Germany, 02 November 2013. (ATTENTION: Due to the accreditation guidelines, the DFL only permits the publication and utilisation of up to 15 pictures per match on the internet and in online media during the match.) EPA/DANIEL KARMANN
epa03933546 Nuremberg's Dutch head coach Gertjan Verbeek is seen before the German Bundesliga soccer match between FC Nuremberg and SC Freiburg in Nuremberg, Germany, 02 November 2013. (ATTENTION: Due to the accreditation guidelines, the DFL only permits the publication and utilisation of up to 15 pictures per match on the internet and in online media during the match.) EPA/DANIEL KARMANN

Het begon vorige week nog best leuk voor de kleurrijke Gertjan Verbeek. Koud ontslagen bij AZ pakte hij bij z’n debuut als trainer van het illustere FC Nürnberg direct een punt. Maar de ene week is de andere niet, zullen we maar zeggen.

3. Valmir Berisha (Zweden)

Zweden heeft de nieuwe Zlatan al klaar staan, zo lijkt het. Scoorde de grote man in de vorige Champions League-ronde nog met dat fraaie hakballetje tegen Anderlecht, zo deed de 17-jarige Valmir Berisha het dit weekend in de halve finale van het WK voor spelers onder 17 jaar:

2. Richard Ruíz (Tijuana)

Genieten geblazen in de Mexicaanse competitie. Richard Ruíz maakte daar de dag van alle voetballiefhebbers, behalve dan die van de doelman die hij verschalkt. Wat zal die kerel, Yosgart Gutiérrez genaamd, slecht geslapen hebben.

1. Vladimir Darida (SC Freiburg)

Afgelopen zomer uit Tsjechië geplukt door het toch weinig aansprekende SC Freiburg, deze 23-jarige Tsjech. Gertjan Verbeek zal ‘m toch niet licht vergeten. In eigen huis hard onderuit (0-3) en dan ook nog zo’n fantastische uithaal om je oren krijgen. Overigens vinden wij, van de objectieve jury, dat deze treffer het alleen al verdient te worden om het geluid van de bal die het net vindt:
http://youtu.be/pFCP46cXVSY?t=22s