Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Cultuur

12 Years a Slave wint publieksprijs

De film 12 Years a Slave heeft gisteravond de ‘ADAM’ gewonnen, de UPC Publieksprijs van de Amsterdam Film Week. Het publiek vond de slavernijfilm van regisseur Steve McQueen de beste van het AFW-festival, dat afgelopen week plaats had. Het festival trok 10.000 bezoekers en had iedere avond uitverkochte zalen tijdens de publiekspremières. De vierde Amsterdam Film Week heeft plaats van 27 oktober tot en met 2 november 2014. 12 Years a Slave draait vanaf 20 februari 2014 in de bioscopen.