Vettel evenaart Formule 1-record Schumacher in Abu Dhabi

Sebastian Vettel (rechts in het centrum van de foto) neemt direct na de start al de leiding in Abu Dhabi. Foto AFP / Tom Gandolfini

Sebastian Vettel heeft de Grand Prix van Abu Dhabi op zijn naam geschreven. Voor de kersverse wereldkampioen uit Duitsland was het de zevende zege op rij in de Formule 1. Daarmee evenaarde de Red Bull-coureur het record van zijn landgenoot Michael Schumacher.

Schumacher zette negen jaar geleden eenzelfde reeks neer.

Mark Webber vertrok in Abu Dhabi van poleposition. Al in de eerste bocht moest hij zijn leidende positie afstaan aan zijn ploeggenoot, die in het vervolg een comfortabele voorsprong opbouwde. De 26-jarige Vettel, die zijn elfde seizoenszege boekte, verzekerde zich vorige week in India al van de wereldtitel.

Achter beide Red Bull-coureurs werd de Duitser Nico Rosberg van Mercedes derde, voor Romain Grosjean (Lotus) en Fernando Alonso (Ferrari). De Nederlander Giedo van der finishte in zijn Caterham als achttiende. Daarmee bleef hij zijn Franse stalgenoot Charles Pic en beide Marussia-rijders voor.

(Novum)