Schutter vliegveld LA aangeklaagd voor moord

Een agent doet een laatste veiligheidscheck in Terminal 3 gisteren nadat het vliegveld weer werd geopend.
Een agent doet een laatste veiligheidscheck in Terminal 3 gisteren nadat het vliegveld weer werd geopend. Foto AFP / Kevork Djansezian

De man die wordt verdacht van het doodschieten van een beveiliger op de luchthaven van Los Angeles is aangeklaagd voor moord en het plegen van geweld. De 23-jarige schutter kan de doodstraf krijgen, zo meldt persbureau AP.

Bij de schietpartijop de internationale luchthaven afgelopen vrijdag kwam een bewaker om het leven en raakten zeven mensen gewond. De schutter, die door de politie werd neergeschoten, ligt nog in het ziekenhuis. Hij zou nog te zwak zijn om te worden verhoord.

De man liep de luchthaven binnen en begon om zich heen te schieten. Hij zou op zoek zijn geweest naar beveiligingsmedewerkers van de TSA (Transportation Security Administration). In zijn tas zat een briefje waarop stond dat hij minstens een van hen wilde doodschieten.

De vader van de schutter belde vrijdag de politie in New Jersey nadat zijn zoon een sms’je had gestuurd dat hij niet meer ‘terugkwam’. De politie vermoedt dat de schutter alleen heeft gehandeld, maar onderzoekt nog of hij hulp heeft gekregen. Zo zou iemand hem op het vliegveld hebben afgezet.