Laatste gewonde busongeluk A1 weer thuis

De bus van De Jong Tours waar de Veenstra bus uit Friesland achterop is geklapt.
De bus van De Jong Tours waar de Veenstra bus uit Friesland achterop is geklapt. Foto ANP / Marcel Antonisse

Ook de laatste gewonde van het busongeluk gisteren op de A1 bij Muiden is weer thuis, dat meldt zorginstelling De Friese Wouden. De vrouw was het enige slachtoffer dat de nacht moest doorbrengen in een ziekenhuis. Bij de botsing liep ze een gebroken neus, jukbeen en rib op.

Bij de botsing tussen drie touringcars vielen in totaal 36 gewonden. In totaal zes touringcars waren onderweg naar Scheveningen met aan boord 360 mensen, personeelsleden van De Friese Wouden en hun familieleden, die op een bedrijfsuitje waren. De bussen reden achter elkaar. De drie voorste bussen waren betrokken bij de kop-staartbotsing.