Bootvluchtelingen Myanmar verongelukt

Een boot met zeventig Rohingya-moslims is vandaag gekapseisd voor de kust van Myanmar. Tot dusver zijn er slechts acht drenkelingen gered. Dat heeft de hulporganisatie Action Against Hunger gezegd, zo meldt persbureau AP.

De boot was onderweg naar Bangladesh toen het ongeluk plaatsvond. De islamitische Rohingya’s, die oorspronkelijk uit Bangladesh komen, worden gediscrimineerd in het boeddhistische Myanmar. Sektarisch geweld in de Myanmarese deelstaat Rakhine heeft het afgelopen jaar aan honderden mensen het leven gekost.

De vluchtelingenorganisatie van de Verenigde Naties (UNHCR) waarschuwde gisteren al voor een dodelijke exodus uit Rakhine van wanhopige inwoners van de deelstaat. De vluchtelingenstroom komt jaarlijks voor en begint meestal in november, als de zee rustig is. Volgens de UNHCR zijn de afgelopen week al meer dan duizend mensen op de vlucht geslagen.