Zo bekijk je de duurste sport ter wereld

Foto TOM GANDOLFINI / AFP

Toeschouwers kijken hoe de deelnemers van de Formule 1 oefenrondjes rijden op het Yas Marina Circuit in Abu Dhabi, Verenigde Arabische Emiraten. Het circuit ligt op een kunstmatig eiland en kostte in totaal 1 miljard dollar om te bouwen. Het is het duurste circuit ooit. Formule 1-racen is ook de duurste sport ter wereld.

Het Formule 1-seizoen bestaat uit een serie races, de grands prix, en worden gehouden op circuits over de hele wereld. Aan het eind van het raceseizoen worden er twee wereldkampioenen uitgeroepen: een coureur en een constructeur (de fabrikant van de auto). Deze race is één van de laatste van het seizoen. De winnaar van dit jaar is al bekend: de 26-jarige Sebastian Vettel werd vorige week zondag voor de vierde keer op rij wereldkampioen in de Formule 1. Hij is de jongste coureur ooit met vier wereldtitels.