Wandelen lang de IJssel

„Een paar keer per week maak ik een wandeling langs de IJssel. De kinderen zijn groot genoeg om alleen te blijven, ik doe de deur dicht en zeg: ‘papa gaat wandelen’. Of het nou zomer of winter is, de omgeving is prachtig. Ik loop van Deventer, waar ik woon, tot ik vlakbij Zutphen ben en dan neem ik een andere weg terug. Als ik flink doorloop, kost het me een uurtje of vijf, zes. Ik heb al lopend heel wat toneelteksten uit mijn hoofd geleerd. Stampvoetend en schreeuwend. Dat doe je niet in een stadspark. Acht jaar geleden zijn we uit Rotterdam weggegaan. Na de dood van Pim Fortuyn werd de sfeer er grimmig, daar had ik geen trek in. Mijn vrouw Esther is sopraan, voor haar carrière leek het ons handig om dichter bij de Duitse grens te wonen. Door toeval belandden we hier in Deventer. Dat hier zoveel Turken woonden, wist ik niet.”