Terugkijken: ‘meest indrukwekkende College Tour ooit’ met Malala

In de laatste aflevering van dit seizoen ontving Twan Huys gisteravond Malala Yousafzai, het Pakistaanse meisje dat vorig jaar een moordaanslag van de Talibaan overleefde. De uitzending is sinds vanmiddag terug te kijken via UitzendingGemist.

De inmiddels 16-jarige Malala Yousafzai werd in oktober vorig jaar bij de aanslag door het hoofd geschoten. Daardoor raakte een deel van haar gezicht verlamd. De Talibaan eisten de verantwoordelijkheid op. Ze verzetten zich tegen de manier waarop het meisje “westers gedachtegoed” verspreidde en openlijk kritiek had op het feit dat de Talibaan tegen onderwijs voor meisjes zijn. Malala overleefde de aanslag en werd in Groot-Brittannië, waar ze inmiddels woont, behandeld. Ze zette sindsdien de strijd voor meisjesonderwijs voort.

In september kreeg Malala de Kindervredesprijs uitgereikt in Den Haag. De Nobelprijs voor de Vrede won ze niet, volgens bronnen rond het Nobelcomité was een van de overwegingen dat de prijs haar in levensgevaar kon brengen.

Bekijk hieronder de uitzending van College Tour terug:

Presentator Twan Huys sprak gisteren voor de uitzending van de “meest indrukwekkende” aflevering van College Tour ooit:

Twitter avatar twanhuijs twan huys Kijk vanavond naar de meest indrukwekkende College Tour ooit: Malala. 20.25 uur, NED. 3

Op Twitter waren veel kijkers ook lovend over Malala en de uitzending:

Twitter avatar MRSTOV59 Trudy Overkleeft Ben even stil; Malala #collegetour
Twitter avatar MarianneDWL Marianne De Winter Wat een enorm gedreven en inspirerend meisje Malala #collegetour #voorbeeld
Twitter avatar marcdehond Marc de Hond Zinsbouw, woordkeuze, opsommingen, zowel inhoud als vorm: elke zin die Malala uitspreekt lijkt uit n prachtige speech te komen! #collegetour
Twitter avatar Roelof Roelof van Laar Mooi advies van de vader van #Malala aan ouders: don’t clip the wings of your daughters. #collegetour