PSV kan niet winnen van PEC Zwolle

PSV heeft opnieuw punten laten liggen in de Eredivisie. Thuis tegen PEC Zwolle kwamen de Eindhovenaren niet verder dan een 1-1 gelijkspel. Beide ploegen komen door de puntendeling op negentien punten uit twaalf competitiewedstrijden, drie punten minder dan koploper FC Twente.

PSV, dat met nederlagen in de competitie en het bekertoernooi tegen Roda JC binnen een week een stevige klap had gekregen, kwam tegen PEC snel op voorsprong. Jeffrey Bruma kopte al binnen drie minuten uit een corner raak. De eerste tien minuten bleef PSV aandringen, maar daarna ging de Eindhovense storm liggen.

PSV-trainer Phillip Cocu na de thuiswedstrijd:

Rekik wist aan rood te ontsnappen

PEC profiteerde vrijwel direct. Na veertien minuten was de stand door een doelpunt van Fred Benson weer gelijk. Vijf minuten na de gelijkmaker ontsnapte de net van een blessure teruggekeerde Karim Rekik aan rood toen hij met twee gestrekte benen ingleed op Rochdi Achenteh. Scheidsrechter Pieter Vink zag er slechts geel in.

Met de 1-1 op de borden sloop de onzekerheid in het spel van PSV. De thuisploeg wilde wel aanvallen, maar fungeerde niet meer als team en grossierde in persoonlijke fouten. PEC deed het beter, maar kwam ook niet tot scoren.

In de tweede helft kenden beide ploegen een goede periode, al waren de beste kansen voor PSV. In de slotfase beperkte PEC zich tot verdedigen omdat de ploeg een man minder had. Fred Benson nam de bal mee toen PSV een doeltrap mocht nemen en kreeg van Vink zijn tweede gele kaart. In de resterende minuten bleven de bezoekers echter overeind.

De reactie van PEC Zwolle-speler Fred Benson:

(Novum)