Opzadelen

De Swallow 2007 Limited Edition
De Swallow 2007 Limited Edition

Het Britse Brooks heeft een rijke traditie als het gaat om fietszadels, -tassen en -accessoires. In 1866 begon John Boultbee Brooks in Birmingham met de productie van lederen tuigages en zadels voor paarden. Toen in 1878 zijn paard overleed en hij geen geld had voor een nieuwe, leende hij een fiets. Het totale gebrek aan comfort inspireerde hem een degelijk fietszadel te ontwerpen. In 1882 vroeg hij het eerste patent aan. Brooks groeide uit tot een fietsmerk met een haast iconische status. De op ambachtelijke stiel geschoeide producten worden ook nu nog geroemd om hun comfort en duurzaamheid. De grootse faam vergaarde Brooks met zijn lederen fietszadels. De Swallow 2007 Limited Edition is een handgestikte exclusieve reproductie van het originele Swallow model uit 1936, een tijd waarin alle deelnemers aan de Tour de France op een Brooks zadel reden (590 euro). Een fraai en comfortabel stuurlint van geperforeerd leer met stuurdoppen van kurk maakt je fiets helemaal af (55 euro brooksengland.com).

Femke Hoogland