... maar voor Kleisterlee dreigt overname

De jager is prooi geworden, tenminste als we Bloomberg mogen geloven. Het persbureau meldde gisteren dat de Amerikaanse telecomgigant AT&T zou werken aan een bod op de Britse concurrent Vodafone. Het zou een slag tussen twee giganten worden. AT&T is met een beurswaarde van ruim 178 miljard dollar een maatje groter dan Vodafone dat op de beurs 138 miljard waard is. Een verstrekkend idee, maar gezien de consolidatie op de telecommarkt lijkt niets onmogelijk. Voor het geval AT&T echt met een bod zou komen worden de rollen omgekeerd voor Vodafone – het bedrijf won nog niet zo lang geleden een overnamestrijd rond Kabel Deutschland. President-commissaris van het Britse telecombedrijf is de Nederlander Gerard Kleisterlee – inderdaad, voorheen topman van Philips. Opmerkelijk is dat het gerucht de wereld inkomt in de week dat het schandaal rond de Amerikaanse NSA zijn hoogtepunt bereikte. Deze week meldde The Wall Street Journal dat expansieplannen van AT&T in Europa onder druk zouden kunnen komen omdat Europese overheden de verkoop van nationale telecombedrijven aan AT&T niet zouden toestaan in verband met het afluisterschandaal. Een overname van Vodafone zou daardoor in de kiem kunnen worden gesmoord.