Kijken: een jaar na Sandy zijn huizen nog altijd verwoest

Ongeveer een jaar geleden raasde de orkaan Sandy over de Amerikaanse oostkust. Bijna driehonderd mensen kwamen om en de schade liep op tot tientallen miljarden. Welke impact de storm, een jaar later, nog steeds heeft in de levens van gewone mensen, is te zien in deze korte documentaire.

Te zien is hoe vier buurten in New York proberen de schade van de superstorm te herstellen. Maar dat is niet makkelijk. “Van de 250 duizend dollar die ik van de verzekering kreeg, bouw ik geen huis”, zegt een man terwijl hij door een drassige, verwoeste tuin loopt, bij wat vorig jaar nog zijn huis was. Hij bouwde het zelf, maar er is weinig meer van over.

De Spiderman-afbeelding op de muur van de kamer van zijn zoontje is nog wel goed zichtbaar. Het kostte hem destijds uren om het er goed op te krijgen.

A Year of Recovery After Hurricane Sandy from The New York Times - Video on Vimeo.

Bekijk onze fotoserie over de verwoesting die de superstorm aanrichtte.