Het materiaal

Zelf ski’s of een snowboard met toebehoren aanschaffen is voor ervaren sporters een must. Het heeft veel voordelen, maar een financiële besparing hoort daar niet snel bij. Je moet vaak en lang gaan wintersporten om de prijs van goede spullen weg te kunnen strepen tegen het huren van materiaal. Bovendien moet je het onderhouden en telkens allemaal meeslepen.

Materiaal ter plekke huren dus, en ook dat kan vaak wel wat goedkoper. Vaak kun je vooraf online spullen huren. Dat scheelt soms wel een paar tientjes. Wees niet bang om een verhuurder wat dieper in het dal of in het volgende dorp te kiezen als die goedkoper is. Zeker als je met de auto gaat, rij je daar bij aankomst en weggaan tenslotte gemakkelijk even langs.

Trap ook niet in de nog betere, snellere en verder geavanceerde boards en ski’s die voor een meerprijs te huur zijn, tenzij je precies weet waar je naar moet kijken. Het blijven namelijk huurspullen. Door het vele gebruik is dat geavanceerde er meestal wel vanaf – als het er al op zat. Meestal is het te huren materiaal overigens behoorlijk hoogwaardig spul, van goede merken en, bij de meeste verhuurders, van prima kwaliteit.

Accessoires als helmen, skibrillen en handschoenen koop je voordelig van een eigen merk als Spex (Perry Sport), of Barts (V&D, Bijenkorf).