De sneeuwkleding

De kans dat je op de piste wordt uitgelachen om een skibroek of snowboardjas van twee seizoenen geleden, is uitermate klein - dat ziet niemand. Kijk daarom altijd of de oude collectie niet met flinke korting te koop is. Plan vooruit en struin in april, na het seizoen dus, de sportwinkels af. Of probeer een eigen merk van een grote keten, vaak een goedkoper alternatief voor de grote merken. Het kwaliteitsverschil is voornamelijk interessant voor de vergevorderde wintersporter, de professionals en snobs.

Schaam je ook zeker niet om op Marktplaats een slag te slaan. Het staat er echt vol met nauwelijks gebruikte pakken van mensen die het een keertje hebben geprobeerd en er niks aan vonden, maar eerst de duurste spullen kochten.

Als je eerst wilt uitvinden of wintersporten überhaupt iets voor je is: vraag eens rond bij familie en vrienden of ze niet nog sneeuwkleding op de vliering hebben liggen die je kunt lenen.

Dit geldt trouwens ook voor materiaal. Wie zelf z’n board, ski’s of een nieuw paar boots wil kopen, doet dat het beste in de uitverkoop in april, als het seizoen is afgelopen.