Bijna alle slachtoffers busongeluk A1 weer thuis

De bus van De Jong Tours waar de Veenstra bus uit Friesland achterop is geklapt.
De bus van De Jong Tours waar de Veenstra bus uit Friesland achterop is geklapt. Foto ANP / Marcel Antonisse

Van de 36 mensen die vanmiddag gewond raakten bij een botsing tussen drie touringcars op de A1 bij Muiden, moet er een de nacht doorbrengen in een ziekenhuis. De overige 35 zijn weer thuis, meldt zorginstelling De Friese Wouden vanavond.

In totaal zes touringcars waren onderweg naar Scheveningen met aan boord 360 mensen, personeelsleden van De Friese Wouden en hun familieleden, die op een bedrijfsuitje waren. De bussen reden achter elkaar. De drie voorste waren betrokken bij de kop-staartbotsing.

Het slachtoffer dat de nacht moet doorbrengen in een ziekenhuis is een medewerkster van de instelling. Zij heeft een gebroken neus en een gebroken jukbeen. “Hoewel de schrik er flink in zat en er de nodige emoties waren bij terugkomst op de kantoren in Drachten, Heerenveen en Bergum, bleef daarmee de schade beperkt”, aldus De Friese Wouden.

(Novum)