Besloten herdenkingsbijeenkomst voor prins Friso in Delft

In Delft vindt vanmiddag de herdenkingsbijeenkomst voor prins Friso plaats. Familieleden, vrienden en collega’s van de op 12 augustus overleden prins komen samen in de Oude Kerk, waar Friso ook trouwde met Mabel Wisse Smit.

De kist tijdens de uitvaartdienst van prins Friso in de Stulpkerk in Lage Vuursche. De prins werd op het naastgelegen kerkhof begraven.
De kist tijdens de uitvaartdienst van prins Friso in de Stulpkerk in Lage Vuursche. De prins werd op het naastgelegen kerkhof begraven. Foto ANP / Koen van Weel

In Delft vindt vanmiddag de herdenkingsbijeenkomst voor prins Friso plaats. Familieleden, vrienden en collega’s van de op 12 augustus overleden prins komen samen in de Oude Kerk, waar Friso ook trouwde met Mabel Wisse Smit. De kerk ligt op een steenworp afstand van het huis waar Friso in zijn studententijd woonde.

De bijeenkomst begint om 14.30 uur en is besloten. Na afloop krijgen media wel beeldmateriaal beschikbaar gesteld. Dit gebeurde ook na afloop van de begrafenis van de prins in Lage Vuursche, op 16 augustus. Daar waren zo’n tachtig mensen aanwezig, voornamelijk familie en enkele zeer goede vrienden.

In Lage Vuursche waren ook de Noorse koning Harald en koningin Sonja aanwezig. Vandaag zijn de Noorse kroonprins Haakon en zijn zus prinses Märtha Louise in Delft. De Oranjes zijn goed bevriend met de Noorse koninklijke familie. Harald was peetvader van de overleden prins.

Friso overleed op 12 augustus aan de gevolgen van zijn skiongeval in het Oostenrijkse Lech, vorig jaar februari. (Novum)