Twee mannen neergeschoten voor kantoor Gouden Dageraad

Aanhangers van de Gouden Dageraad tijdens een protest op 26 oktober in Athene.
Aanhangers van de Gouden Dageraad tijdens een protest op 26 oktober in Athene. Foto AFP / Aris Messinis

In Athene zijn voor een kantoor van de extreemrechtse partij Gouden Dageraad twee leden van de partij neergeschoten. Volgens de politie zijn ze dood.

Volgens de Griekse politie gaat het om mannen van 20 en 23 jaar. Een derde man is bij het incident gewond geraakt en naar een ziekenhuis gebracht. De mannen werden neergeschoten door een voorbijgaande motorrijder.

Leden en aanhangers van Gouden Dageraad zijn de afgelopen maanden betrokken geweest bij gewelddadige acties, vooral tegen buitenlanders. Een actief partijlid heeft vorige maand, gesterkt door een groep vrienden, een linkse rapper doodgestoken die campagne voerde tegen Gouden Dageraad. Een twintigtal partijaanhangers zit in verband met deze moord vast.

http://youtu.be/HO6qKV0lUbU

Journalist Daphne Timmers woont in Griekenland en twittert over het nieuws:

Twitter avatar daphneskopelos Daphne Timmers Leider partij onafh. Grieken Kammenos: “Sommigen proberen dit land naar een burgeroorlog te leiden. Dat laten wij niet toe.”
Twitter avatar daphneskopelos Daphne Timmers Het kantoor van Gouden Dageraad werd op het moment vd schietpartij gesloten wat duidt op geplande executie. Slachtoffer 20 en 23 jaar oud
Twitter avatar daphneskopelos Daphne Timmers Volgens Skai tv is er een video van de schietpartij, opgenomen vanuit het kantoor van Gouden Dageraad. Inmiddels in bezit vd politie
    • Marije Willems