Talibaanleider Pakistan gedood bij droneaanval

Een Amerikaanse droneaanval in Pakistan heeft het leven gekost aan de leider van de Pakistaanse Taliban. Dat hebben bronnen bij de Amerikaanse en Pakistaanse inlichtingendiensten vandaag gezegd. Bij de aanval van vandaag kwamen ook vier andere militanten om het leven.

Hakimullah Mehsud (links) op beeld uit 2009.
Hakimullah Mehsud (links) op beeld uit 2009. Foto AP / Ishtiaq Mehsud

Een Amerikaanse droneaanval in Pakistan heeft het leven gekost aan de leider van de Pakistaanse Talibaan. Dat hebben bronnen bij de Amerikaanse en Pakistaanse inlichtingendiensten vandaag gezegd. Bij de aanval van vandaag kwamen ook vier andere militanten om het leven.

Doelwit van de luchtaanval was een dorp in Noord-Waziristan waarvan bekend is dat militanten zich er vaak ophouden. Agenten ter plaatse hebben volgens de bronnen bevestigd dat Talibaanleider Hakimullah Mehsud is gedood.

Mehsud zou onder meer het brein zijn geweest achter de mislukte autobomaanslag op Times Square in New York in 2010. Lange tijd zongen er verhalen rond dat hij in 2010 was omgekomen, maar hij dook later toch weer op.

Mehsud stond op de lijst van meest gezochte terroristen van de FBI en er was een beloning van vijf miljoen dollar voor hem uitgeloofd. (Novum)