Route voor rokkenjagers

None

gaan // Stadsroutes Museumnacht Zaterdagavond, Amsterdam, 50 musea, meer dan 250 activiteiten, 6 afterparty’s. Inl. www.n8.nl

Eén museum bezoeken tijdens de Amsterdamse Museumnacht, is dat niet wat weinig? Voor een avondvullend programma stelde de organisatie 10 routes door de stad samen, met namen als ‘Spraakwaterval’, ‘Hartendief’, ‘Moraalridder’ en ‘Rokkenjager’. Op die laatste route zie je eerst een performance in De Oude Kerk over de oud-Hollandse powervrouw Ariana Nozeman. In Waag Society kun je daarna je tijd inruilen voor (versier)vaardigheden. De volgende stop is de Hortus, waar je in het donker kunt bewijzen dat je een echte man bent. Verder dan, naar het Joods Historisch Museum, waar dj Géza Weisz draait. Tot slot (voor de afterparty) testen Roos Pollman en Simone van Saarloos in Atria je mannelijk- of vrouwelijkheid.