RKC troeft NAC af met ruime zege

RKC Waalwijk heeft vanavond uitgehaald in het Brabants onderonsje met NAC Breda. De ploeg van coach Erwin Koeman won in eigen huis met 3-0 en doet de laatste plaats daardoor over aan NEC.

Kenny van Hoevelen, Sander Duits en een eigen doelpunt van Sepp de Roover hielpen RKC aan de tweede eredivisiezege van het seizoen.

RKC pakte vorige week verdienstelijk een punt bij Ajax en dat lijkt het zelfvertrouwen van de Waalwijkers goed te hebben gedaan. Met Evander Sno in de basis begon de ploeg furieus aan de burenruzie met NAC, dat zeker in het eerste halfuur niets had in te brengen. Van Hoevelen opende na zeven minuten de score door een vrije trap van Duits binnen te koppen.

Strafschop na vasthouden Buijs

Uit een strafschop sloeg aanvoerder Duits na een kwartier ook zelf toe. Scheidsrechter Kevin Blom legde de bal op de stip wegens vasthouden van Jordy Buijs. Ook na de tweede goal ging RKC onverminderd voort. Na een uithaal van Aurélien Joachim was Romeo Castelen al dichtbij in de rebound, terwijl Braber vervolgens overschoot.

Bij de derde goal kreeg RKC uiteindelijk wat hulp van De Roover. De rechtsback tikte in de 25e minuut een voorzet van Castelen achter zijn eigen doelman Jelle ten Rouwelaar. NAC-trainer Neboj?a Gudelj besloot nog voor rust in te grijpen door Stipe Perica in te brengen voor Danny Verbeek.

Vierde treffer dichtbij

In de tweede helft misten Perica en Jeffrey Sarpong al snel een grote kans, waarna de bezoekers er geen wedstrijd meer van konden maken. De thuisploeg was zelfs dichtbij een vierde treffer, maar na een overtreding van Kenny van der Weg op Castelen keerde Ten Rouwelaar een strafschop van Jean David Beauguel.

Enig smetje op de avond was de tweede gele kaart voor doelpuntenmaker Van Hoevelen een kwartier voor tijd. De overwinning kwam echter niet meer in gevaar voor RKC, dat in elk geval voor een dag de achttiende voor de zeventiende plaats verruilt. NEC heeft een punt minder. NAC verzuimt zich in de top te melden en blijft elfde. (Novum)

Koeman: gaat met de week beter:

Sno: RKC niet mijn eindstation:

Lurling: dit is heel pijnlijk: