Eén dode bij schietpartij op vliegveld LA - verdachte gearresteerd

Bron CNN

Bij de schietpartij op de internationale luchthaven van Los Angeles is een bewaker om het leven gekomen. Dat heeft de vakbond waar de bewaker lid van was bekendgemaakt. De verdachte schutter is inmiddels gearresteerd, meldt een politiewoordvoerder.

De politie ontruimde eerder vanavond een deel van luchthaven LAX nadat een man er schoten had gelost. Bij de schietpartij raakten zeven mensen gewond. De met een geweer gewapende man lijkt alleen te hebben gehandeld, laat de politie weten.

Een woordvoerder van de LA luchtvaartpolitie op een persconferentie:

“Een persoon kwam binnen in terminal 3 van deze luchthaven, trok een aanvalsgeweer uit een zak en opende het vuur.”

Ooggetuige Brian Keech hoorde ‘een tiental geweerschoten’ in de buurt van de detectiepoorten van de terminal. Na melding van het incident verzamelden hulpverleners zich rond de terminal. Op televisiebeelden van het vliegveld was te zien hoe brandweerlieden twee mensen in rolstoelen wegvoerden.

http://youtu.be/MAtRIg_8MVs

Op deze foto zou het geweer te zien zijn:

De situatie in de internationale terminal:

Twitter avatar nbmorin Natalie Morin People are still streaming into the international terminal at #LAX. Still no word! Many people seem calm. http://t.co/rEFK1pLVD3
    • Marije Willems