Lezen

Ons gezin doet volop mee aan de modegrillen van de leerstoornissen. Met twee dyslectici doorlopen we 10-minutengesprekken met een remedial teacher, voorlichtingsavonden, interne en externe testen en testbesprekingen. Daarna volgen dyslexieverklaringen en de jongste krijgt een volledig vergoede dyslexietraining van een heel jaar. Het resultaat daarvan staat of valt met dagelijks thuis oefenen en veel

Ons gezin doet volop mee aan de modegrillen van de leerstoornissen. Met twee dyslectici doorlopen we 10-minutengesprekken met een remedial teacher, voorlichtingsavonden, interne en externe testen en testbesprekingen. Daarna volgen dyslexieverklaringen en de jongste krijgt een volledig vergoede dyslexietraining van een heel jaar. Het resultaat daarvan staat of valt met dagelijks thuis oefenen en veel lezen. Daar hoort natuurlijk ook een verhaaltje bij voor het slapen gaan.

Voor de nachtzoen zeg ik tegen de 9-jarige Koen: „Vanavond heb ik nou even helemaal geen zin in lezen.”

Hij, in vloeiend tv-Engels: „Welcome to my world.”

Marlies Verhoeff