Zon uit een potje

Kopen // Goede vibes Internetshop dupé Zon, frisse lucht, maneschijn Bekijk de collectie: dupestore.com.au

Ideaal in de herfst: wat extra zonneschijn en een beetje meer goede vibes. Bij internetwinkel Dupé verkopen ze milieuvriendelijke zonnestralen (‘verkrijgbaar in twee maten’), potten biologische frisse lucht (‘houd op armlengte afstand en haal diep adem’), een zakje good vibrations (‘gefilterd door drie lagen ultracoole dudes’), gebottelde februarimaneschijn (‘perfect voor speciale momenten’) en bonafide gelukswensen (‘een ideaal cadeau’). Een hoax? Uiteraard. Dupé is een trucje van een Australisch waterbedrijf om kraanwater te promoten. Wie een zakje goede vibes wil kopen, leest: „Zonneschijn in een doos kopen is idioot. Net zo idioot als water in een flesje kopen. Wist je dat je 6.000 glazen kraanwater kunt krijgen voor de prijs van een fles water?”