Roda JC stoot zwalkend PSV in Eindhoven uit bekertoernooi

Na de competitienederlaag tegen Roda JC verloor PSV ook in het bekertoernooi van de Limburgers, thuis nog wel.

Roda JC heeft gisteravond verrast door PSV in Eindhoven uit te schakelen in het KNVB-bekertoernooi. De Limburgers bereikten de vierde ronde door een 3-1 zege.

De vroege uitschakeling betekent een nieuwe domper voor de Eindhovense club. Afgelopen zondag had Roda JC de dolende selectie van coach Phillip Cocu al in Kerkrade verslagen voor de competitie (2-1). „Zeker de manier waarop dit gebeurd is, doet pijn”, zei Cocu tijdens zijn persconferentie. „Hier kan ik moeilijk mee omgaan.”

PSV werd sinds het seizoen 1970-’71 niet meer zo vroeg uit het bekertoernooi gestoten. Afgelopen seizoen was PSV nog finalist, maar verloor het van AZ.

Guus Hupperts was met twee treffers de grote man voor Roda JC, nadat Mark-Jan Fledderus de score had geopend. Bij een achterstand van 3-0 redde Joshua Brenet vlak voor tijd nog de eer voor PSV. Lichtpuntje voor de Eindhovenaren was de rentree van aanvaller Luciano Narsingh, na tien maanden blessureleed.

De amateurclubs in het bekertoernooi hadden een slechte avond. In Rotterdam rekende Feyenoord zonder veel glans af met HSV Hoek (3-0). De ploeg van Ronald Koeman kwam na een half uur op voorsprong dankzij een eigen doelpunt van Reguillo Vandepitte. Via de teruggekeerde middenvelder Otman Bakkal en reservespits Mitchell te Vrede liep Feyenoord verder weg van de Zeeuwse club, die zich in De Kuip gesteund wist door ruim tweeduizend eigen supporters. Voor Bakkal was het de eerste treffer sinds zijn terugkeer bij Feyenoord.

AZ had thuis in Alkmaar niets te duchten van Achilles ’29 (7-0), dat Denni Avdic en Fernando Lewis ieder twee keer zag scoren. Ook Vitesse en PEC Zwolle plaatsten zich moeiteloos voor de achtste finales. De Arnhemmers wonnen thuis met 5-0 van Noordwijk. Zwolle versloeg Wilhelmina ’08 met 4-0. FC Groningen won van Capelle (2-0), Heracles was in Rijssen te sterk voor Excelsior ’31 (5-2).