Programmadirecteur Gerard Timmer weg na conflict

Gerard Timmer, onder meer verantwoordelijk voor de programmering op Nederland 1, 2 en 3, verlaat per 1 januari 2014 de publieke omroep. De reden van vertrek is een „verschil in visie op de vernieuwing van de organisatie”, aldus koepelorganisatie Nederlandse Publieke Omroep (NPO). Zowel de raad van bestuur als Timmer willen niet meer zeggen over het vertrek. Een woordvoerder van de NPO wil alleen kwijt dat het vertrek van Timmer niet gaat „over één ding”. Er werd al langer gesproken tussen Timmer en de raad van bestuur. Als directeur video gaf Timmer sinds 2007 leiding aan de netmanagers van de NPO. Sinds twee jaar was hij ook verantwoordelijk voor digitale activiteiten als Uitzending Gemist. Volgens de woordvoerder heeft Timmer nog geen nieuwe baan. (NRC)