Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Handel

Nieuwe Revu staat op Marktplaats, prijs N.O.T.K.

Nieuwe Revu gaat zelf op zoek naar een nieuw baasje: het blad biedt zichzelf aan op Marktplaats. De actie volgt op het nieuws dat Sanoma vanochtend driekwart van alle titels in de etalage zet.

De advertentie dook vanmiddag plotseling op. Middels een zeer wervende tekst, waar zelfs wordt geput uit het werk van Mahatma Gandhi, wordt gelijk de interesse gewekt.

Wil je je kinderen kunnen vertellen dat je meer hebt gedaan dan een naaimachine-groothandel runnen? Koop dan nu dit unieke weekblad. Nu we, ondanks winstgevende cijfers, uit ons ouderlijk huis worden geschopt, zoekt Nederlands meest tegendraadse weekblad een nieuw onderkomen.

De vraagprijs is nader overeen te komen.

Op zoek naar warm tehuis

Voordat NRC besluit om een bod te plaatsen, belden we met hoofdredacteur Erik Noomen of dit echt is of een geintje van een paar verveelde Hoofddorpse hangjongeren.

“Onze internetredacteur is de kwaaie genius achter de advertentie, met mijn medeweten. We willen benadrukken dat Nieuwe Revu niet stopt. We zijn als adoptiekindjes op zoek naar een nieuw en warm tehuis en dat laten we met deze advertentie zien.”

‘Ik voorzie glorieuze toekomst’

Een ludieke actie dus, waarmee het blad zich ouderwets recalcitrant opstelt. Noomen is positief over een mogelijke overname door een andere uitgeverij:

“We zijn niet fatalistisch. Nieuwe Revu is een goede partij; het blad maakt winst en door de bezuinigingen van de laatste paar jaar zijn we ontzettend lean en mean geworden. Ik voorzie een glorieuze toekomst. Binnen nu en zes maanden verwacht ik dat we met Nieuwe Revu een nieuwe uitgeverij hebben. Vraag me niet welke, daar heb ik niks over te zeggen, maar als aan mij wordt gevraagd: ‘Erik, ik wil heus wel Nieuwe Revu overnemen, maar alleen als jij je spaargeld inlegt’, dan doe ik dat. Niet dat het veel is, maar toch.”

Als het even kan, dan wel een uitgeverij op een andere plek dan Hoofddorp:

“Ik hoop dat we bij een verkoop ons kunnen verheugen op een warme plek in de binnenstad van Amsterdam en niet meer het gure, door windvlagen en hardvochtige regenbuien geplaagde Hoofddorp.”

Markeerstiften en kantoorplanten inbegrepen

En hoe staat het nu met de respons? Is er al een bod geweest?

“Nou, de advertentie staat er net op. Om Nieuwe Revu als een impulsaankoop te zien, dat gaat wel ver. Je krijgt er ook wat voor terug hoor. Zo krijg je naast het blad ook vier markeerstiften met vier verschillende kleuren, twee yucca’s en één sanseveria.”

Overtuigd? Bieden kan hier.