Multimediaal schip

Lezen // longread Game of Shark & Minnow New York Times 7.626 woorden, 34 minuten leestijd Lees het hele verhaal: nrch.nl/35ii

Ergens in de Zuid-Chinese Zee bij de Filippijnen ligt een oud, verroest schip. Wie niet beter weet, zou het aanzien voor spookschip. Maar op het vervallen vaartuig wonen acht Filippijnse militairen met één opdracht: in de gaten houden wat China uitspookt op zee. Na eerder lof te hebben geoogst met Snow Fall, komt The New York Times nu weer met een indrukwekkende multimediale longread over het leven van de acht opvarenden, en het doel waar zij voor strijden: A Game of Shark and Minnow. Beeldvullende foto’s, landkaarten en video’s worden afgewisseld met tekst en geluidsfragmenten afkomstig van het schip. De barre omstandigheden op de boot vormen de achtergrond voor een groter verhaal over de geopolitieke strijd in de Zuid-Chinese Zee.

    • Laura Klompenhouwer