Amazon komt met literair tijdschrift ‘voor het digitale tijdperk’

Amazon Publishing heeft vandaag aangekondigd met een nieuw digitaal literair tijdschrift te komen, Day One getiteld. Van het digitale blad zal iedere week een nieuw exemplaar verschijnen. Er zullen korte verhalen en gedichten in te vinden zijn van debuterende schrijvers en van schrijvers buiten het Amerikaanse continent, vertaald in het Engels. Iedere week staan een

Amazon Publishing heeft vandaag aangekondigd met een nieuw digitaal literair tijdschrift te komen, Day One getiteld.

Van het digitale blad zal iedere week een nieuw exemplaar verschijnen. Er zullen korte verhalen en gedichten in te vinden zijn van debuterende schrijvers en van schrijvers buiten het Amerikaanse continent, vertaald in het Engels.

Iedere week staan een andere schrijver en dichter in het blad centraal. Een jaarabonnement van 52 nummers zal 20 dollar (een kleine vijftien euro) gaan kosten, en op dit moment geldt er zelfs een introductieprijs van 10 dollar.

“Literaire tijdschriften hebben nieuwe en onontdekte schrijvers lang een stem en een platform gegeven”, aldus uitgever Daphne Durham van Amazon. “En we proberen die traditie nu in het digitale tijdperk te introduceren.”

Meer op www.amazon.com/dayone.

    • Sebastiaan Kort