Wie wordt de Bijbelkenner van 2013?

None

Zien Quiz

De Grote Bijbelquiz

Nederland 2, 20.25-22.00u.

Modestylist Maik de Boer, presentatrice Catherine Keyl, muziekproducer Brownie Dutch en presentatrice Chazia Mourali spelen vanavond om de titel ‘Bijbelkenner van het jaar 2013’.

Voor de tiende keer wordt, vanuit de Grote Kerk in Den Haag, De Grote Bijbelquiz gepresenteerd, net als vorig jaar door Jacobine Geel (NCRV) en Bert van Leeuwen (EO).

De quiz bestaat uit zeven rondes en een finale met vragen over personen en situaties uit de Bijbel, gekoppeld aan de actualiteit. De BN’ers worden bijgestaan door Nederlanders uit de vier windstreken.

Aan de quiz is een aantal nieuwe rondes toegevoegd: een citatenronde, een ronde over het Rijksmuseum en een ronde waarin kinderen op hun eigen wijze bijbelverhalen vertellen. De muziekronde wordt verzorgd door zanggroep Adlicious, bekend van X-factor, waarin de groep doordrong tot de finale. Ook van de partij vanavond: Jetty Mathurin. Zij vertelt een bijbelverhaal.

Kijkers thuis kunnen weer zelf meespelen met een quiz op het tweede scherm: live.degrotebijbelquiz.nl. Je kunt de Bijbelse Geschiedenis In Woord En Beeld winnen: een serie van tien boeken en twintig films.