‘Politieman geschorst wegens lekken in zaak rond Van Rey’

Een Limburgse politieman is gisteren op non-actief gesteld omdat justitie hem ervan verdenkt te hebben gelekt uit het corruptieonderzoek rond oud-VVD’er Jos van Rey en projectontwikkelaar Piet van Pol. Dat schrijft Dagblad De Limburger vandaag. Politie en justitie willen niet zeggen naar wie hij zou hebben gelekt.

Dré Peters (links), voormalig VVD-lijsttrekker in Roermond, en oud-Eerste Kamerlid Jos van Rey (rechts tijdens een besloten VVD-ledenvergadering in Roermond. Een meerderheid van de elfkoppige Roermondse VVD-fractie maakte bekend over te stappen naar een nieuw te vormen lokale Liberale Partij. Foto ANP / Marcel van Hoorn

Een Limburgse politieman is gisteren op non-actief gesteld omdat justitie hem ervan verdenkt te hebben gelekt uit het corruptieonderzoek rond oud-VVD’er Jos van Rey en projectontwikkelaar Piet van Pol. Dat schrijft Dagblad De Limburger vandaag. Politie en justitie willen niet zeggen naar wie hij zou hebben gelekt.

De politieman, een teamleider, was coördinator zware criminaliteit binnen de politie-eenheid Limburg. In verband met de vorming van de Nationale Politie werd hij in augustus van dit jaar toegevoegd aan de leiding van het basisteam in Brunssum. Volgens de krant is hij een bekende van Van Rey en Van Pol en bewoont hij een pand in Roermond dat hij in 2003 van de vastgoedhandelaar kocht.

Van Pol is gisteren door de Rijksrecherche gehoord over zijn banden met de politieman. Het Landelijk Parket, waaronder de Rijksrecherche valt, wil niet ingaan op de verdenking tegen de teamleider.

Van Rey begint een nieuwe partij

Van Rey zou zich hebben laten omkopen door de Roermondse projectontwikkelaar, met wie hij bevriend is. Ze zouden vastgoeddeals hebben gesloten toen Van Rey nog wethouder in Roermond was waardoor Van Pol bevoordeeld zou zijn.

De 68-jarige Van Rey wordt er ook van verdacht informatie te hebben gelekt over het burgemeesterschap van Roermond naar kandidaat Ricardo Offermans, eveneens verdachte in het corruptieonderzoek. Van Rey stapte uiteindelijk op als wethouder van Roermond en als senator vanwege de verdenkingen.

Afgelopen september werd bekend dat Van Rey samen met Dré Peters en een groot deel van de Roermondse VVD-fractie een eigen partij gaan oprichten met de naam Liberale Partij. NRC meldde half oktober dat justitie ook zes VVD’ers zou hebben gehoord als getuige in de onderzoeken naar Van Rey.

    • Anouk Eigenraam