Kunst markt

‘Pin-up No. 58’, schilderij van Anton Henning (Berlijn, 1964) uit 2002, formaat 188×172 cm. Op 5 november te koop op een veiling van naoorlogse en hedendaagse kunst bij Christie’s in Amsterdam. Online catalogus op christies.com. Richtprijs 30.000-50.000 euro.

Bijzonderheid Bloemstillevens, interieurs, pin-ups – Anton Henning doorbreekt traditionele genres, onder meer door op een virtuoze manier abstracte en figuratieve elementen te combineren. Zijn tentoonstellingen zijn grote, architecturale constructies, waarop hij zijn schilderijen samenvoegt met zijn beelden, meubels, lampen en muurschilderingen.

Goede koop?Francis Boeske van Vous Etes Ici, de galerie in Amsterdam waar Anton Henning diverse malen exposeerde: „Dit werk lijkt sterk op ‘Pin-up No. 51’, dat in de collectie van Museum De Pont in Tilburg zit. Dat heeft geen wolken maar een aquablauwe achtergrond, net iets gracieuzer. Maar ook dit is een superdoek, waar ik een moord voor zou doen.”