Facebook noteert recordomzet dankzij mobiele apps

Facebook app op de Iphone. Foto ANP / Lex van Lieshout

Facebook heeft in het derde kwartaal een recordomzet gedraaid mede dankzij de mobiele versies van het sociale netwerk. Bijna negentig procent van de 2,02 miljard dollar (1,47 miljard euro) omzet komt uit advertenties, waarvan 49 procent komt uit advertenties via mobiele telefoons.

Dat maakte het Amerikaanse internetbedrijf vanavond bekend in zijn financiële rapportage.

Ten opzichte van het tweede kwartaal steeg de omzet met 203 miljoen dollar, terwijl de omzet met 61 procent steeg ten opzichte van vorig jaar. Bijna de helft van de inkomsten haalt het bedrijf uit de Verenigde Staten en Canada. Europa is goed voor grofweg een kwart, terwijl Azië en de rest van de wereld het laatste kwart delen.

Facebook ziet gemiddeld bijna 1,2 miljard mensen per maand inloggen op het sociale netwerk. Per gebruiker verdiende het sociale netwerk gemiddeld 1,96 dollar (1,43 euro). Hierdoor draaide het bedrijf een nettowinst van 425 miljoen dollar, omgerekend 309 miljoen euro. Dat is een stijging van ruim 27 procent ten opzichte van het afgelopen kwartaal.

(Novum)