Eiersalade van Johma mag nu niet meer Reacties

None

Sfeer

Intergamma, franchiseorganisatie van de doe-het-zelfketens Gamma en Karwei, heeft de eigen kantine onlangs op de schop genomen. De nieuwe cateraar Vitam is aangetrokken om bij de rest van het nieuwe gezondheidsprogramma van Intergamma aan te sluiten. Intergamma ‘meet’ de gezondheid van de werknemers en biedt sinds kort sport- en gewichtsverliesprogramma’s aan. In de nieuwe kantine vind je daarom meer salades en minder snackvoer, dat laatste is voortaan ook hoger geprijsd. HR-manager Eric Jan Schipper, die ook over de kantine gaat: „We proberen met de pricing, maar ook met de presentatie werknemers te verleiden tot een gezonde lunch. Dat is allemaal onderdeel van ons nieuwe vitaliteitsconcept.” Wijzelf laten ons verleiden tot de rosbiefsalade met ei en balsamico-sesamdressing, met daarbij wat brood en sap. Die salade smaakt goed, maar de dressing is wat aan de karige kant: we houden flink wat ‘kale’ sla over.

Reacties

„Ik mis de gebakken eitjes van vroeger”, zegt Lennart, manager formulemanagement. „Maar het nieuwe brood is wel geweldig. En je kunt nu ook gratis fruit krijgen, dat vind ik heel goed. Er is wel iets minder keus in de kantine dan eerst. Dat heeft natuurlijk iets betuttelends: dat je moet eten wat de pot schaft, dat zij voor je bepalen dat Johma-eiersalade niet goed voor je is. Maar het nieuwe aanbod is ook wel weer heel lekker. Een beetje La Place-achtig.” Ellen, projectmanager formulemanagement: „Zo gezond vind ik het nou ook weer niet. Ik mis lightkaas.” Jackie, medewerker personeelsbeheer: „Ik vind de nieuwe kantine erg lekker en gezellig. Het enige wat ik mis is de klok. Waarom hebben ze die weggehaald? Zo kom ik te laat op afspraken.”

Wat is de beste bedrijfskantine van Nederland? Meld kanshebbers aan via werk@nrc.nl

    • Cecile Elffers