35 miljoen matches via populaire datingapp Tinder

Vergeet datingsites, singles-reizen en speeddate-avonden. De datingtrend van dit moment is Tinder.

Tinder is een gratis online datingapp voor iPhone en Android, te downloaden in de App Store en via Google Play, en een enorme hit. Volgens de cijfers van Tinder wordt de app wereldwijd zo’n 330.000 keer per dag gedownload. Ongeveer 2 procent van de Nederlanders ‘Tindert’ dagelijks en nog geen jaar na de lancering zouden er al 35 miljoen matches gemaakt zijn.

Het werkt als volgt: je logt in met je Facebookprofiel, selecteert of je op mannen, vrouwen of allebei valt, in welke leeftijdscategorie je zoekt en binnen welke kilometeromtrek. Tinder koppelt je aan profielen van jouw voorkeur. Daarna werkt het volgens het ‘liefde-op-het-eerste-gezicht’-principe: Is het voorgestelde profiel niets voor jou? Druk op het rode kruis of swipe naar links. Aantrekkelijk? Swipe naar rechts of druk op het hartje. Vinden jullie elkaar leuk, dan heb je een match en kun je met elkaar chatten.

Binnen een minuut swipe je gemakkelijk langs een paar honderd gezichten. Sta er dus vooral niet al te lang bij stil. Het is voor velen vooral één groot spel. Doordat je geen melding krijgt van je afwijzingen, maar alleen matcht als je allebei op het hartje klikt, loop je ook nooit een blauwtje. Ook goed voor je ego dus.

    • Philippine Dankelman