Blatter biedt excuses aan na persiflage van Cristiano Ronaldo

Portugese stervoetballer laat via Twitter weten het optreden van de FIFA-baas niet te kunnen waarderen.

‘Uitglijder van goud’, zo luidde de kop van de Madrileense sportkrant Marca vandaag naast foto’s van Fifa-baas Sepp Blatter en voetballer Cristiano Ronaldo. Blatter heeft zich inmiddels verontschuldigd voor een optreden bij de Oxford Union City waar hij de Portugese ster van Real Madrid persifleerde.

De 77-jarige Blatter liet zich afgelopen vrijdag voor een gehoor van studenten verleiden een vergelijking te maken tussen de wereldtoppers Lionel Messi en Cristiano Ronaldo. De Zwitser maakte zich er met een kwinkslag van af door Messi neer te zetten als ideale schoonzoon en Ronaldo als commandant. Blatter deed beide spelers met gebaren na. Lachend zei hij dat zijn voorkeur uitging naar Messi en dat Ronaldo meer geld uitgeeft aan de kapper.

Het optreden van Blatter schoot in het verkeerde keelgat van Ronaldo en diens werkgever Real Madrid. De international van Portugal reageerde gisteren met een bericht op Twitter op de beelden van Blatter. „Deze video toont duidelijk aan hoeveel respect en begrip de FIFA heeft voor mij, voor mijn club en mijn land”, zo stelde Ronaldo in een tweet. „Ik wens de heer Blatter gezondheid en een lang leven toe, met de zekerheid dat hij getuige zal blijven, zoals hij verdient, van de successen van zijn favoriete teams en spelers.”

Real Madrid liet in een brief aan Blatter weten diens uitspraken „respectloos” te vinden. De Spaanse voetbalgrootmacht drong via voorzitter Florentino Pérez aan op een verontschuldiging.

Blatter liet in een reactie daarop weten dat hij niemand had willen kwetsen. „Ik wil duidelijk maken dat Ronaldo op hetzelfde niveau zit als Messi. Op hun eigen manier zijn ze beiden fantastische spelers”, aldus Blatter. „Het was niet mijn intentie om Real Madrid in verlegenheid te brengen of een gebrek aan respect te tonen voor hun spelers of fans.”