Autobiografie Alex Ferguson vliegt over de toonbank

Het boek My Autobiography van de Britse voetbalcoach Alex Ferguson breekt alle verkooprecords in Groot-Brittannië. Vorige week werden ruim 115 duizend exemplaren van het boek verkocht. Het is daarmee het snelst verkopende non-fictieboek sinds in 1998 cijfers werden bijgehouden, volgens het Britse tijdschrift The Bookseller. Britten hebben vorige week 1,4 miljoen pond (1,6 miljoen euro)

Foto AP

Het boek My Autobiography van de Britse voetbalcoach Alex Ferguson breekt alle verkooprecords in Groot-Brittannië.

Vorige week werden ruim 115 duizend exemplaren van het boek verkocht. Het is daarmee het snelst verkopende non-fictieboek sinds in 1998 cijfers werden bijgehouden, volgens het Britse tijdschrift The Bookseller.

Britten hebben vorige week 1,4 miljoen pond (1,6 miljoen euro) besteed aan het schrijfwerk van de oud-trainer. My Autobiography verslaat de verkoopcijfers van de vorige recordhoudster Delia Smith en haar kookboek How to Cook: Book Two. Van dat boek werden 112 duizend exemplaren verkocht in de eerste week van de verkoop in 1999.

De 71-jarige Ferguson zette afgelopen zomer na 27 jaar een punt achter zijn loopbaan bij de Britse ploeg Manchester United. Hij loopt in het boek leeg over de spelers en hun ego’s. Zo schrijft hij dat David Beckham alleen maar bezig was met zijn roem en noemt hij Ruud van Nistelrooy onbeschoft. Het boek is nog niet in het Nederlands verschenen. (Novum)

    • een onzer redacteuren