Animaties vertellen spookverhalen

‘Ik ben gestorven op 14 april 2013.’ Zo begint een van de animatiefilms in Ghost Stories, een compilatie van elf animatiefilms van onafhankelijke makers rond het thema ‘spookverhalen.’ De verzameling is vooral aardig door de diversiteit aan stijlen maar echt griezelig willen de films niet worden. Het blijkt lastig in een korte animatie een spookverhaal

‘Ik ben gestorven op 14 april 2013.’ Zo begint een van de animatiefilms in Ghost Stories, een compilatie van elf animatiefilms van onafhankelijke makers rond het thema ‘spookverhalen.’ De verzameling is vooral aardig door de diversiteit aan stijlen maar echt griezelig willen de films niet worden. Het blijkt lastig in een korte animatie een spookverhaal te vertellen, zeker als die om reden van tijd of geld grafisch simpel moet blijven.

Het mooist is de zevende bijdrage, Phantom Limb, een houtskoolanimatie over een vrouw die worstelt met de gevolgen van een motorongeval.

    • Herbert Blankesteijn