Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

Media

Alles in de blender

Lezen // humor Blog over onszelf Stuff Dutch People Like Colleen Geske ABC Book € 15.95

„De Nederlandse lunch is een trieste bedoening. Er komt veel brood, veel melk en vooral heel veel gesmeer bij kijken. Allerlei prima voedsel hebben ze in de blender gestopt om er klonterig, slijmerig spul van te maken.” Een fragment van het blog Stuff Dutch People Like. Sinds 2004 woont de Canadese Colleen Geske in Nederland. Als een antropoloog heeft ze de afgelopen jaren het merkwaardige Nederlandse volk bestudeerd. Haar bevindingen staan op stuffdutchpeoplelike.com, en komt 16 november uit in boekvorm. Het Engelstalige boek biedt ook de geboren Nederlander verrassende – en soms zorgwekkende – inzichten.