40 passagiers levend verbrand bij busongeluk in India

Nabestaanden van de passagiers staan huilend bij het kantoor van het vervoersbedrijf.
Nabestaanden van de passagiers staan huilend bij het kantoor van het vervoersbedrijf. Foto AP / Mahesh Kumar A.

Bij een busongeluk in Mehabubnagar in het zuiden van India zijn minstens veertig passagiers omgekomen, meldt persbureau AP. De bus vloog de vangrail in op de snelweg en vloog in de brand. De meeste passagiers in de bus kwamen in de vlammen om, volgens de autoriteiten.

De chauffeur en vijf andere passagiers wisten te ontsnappen door een raam. Andere passagiers, die waarschijnlijk sliepen, zaten in de val. De bus passeerde net een ander voertuig toen de vangrail geraakt werd. De benzinetank ontbrandde gelijk.

India kent volgens de Wereldgezondheidsorganisatie WHO het hoogste aantal dodelijke verkeersslachtoffers. Meer dan 110.000 mensen komen jaarlijks om bij verkeersongelukken. De meeste ongelukken gebeuren door slechte wegen, roekeloos rijden en verouderde voertuigen.

    • Anouk Eigenraam