Zouden ze ‘het’ met een vrouw kunnen doen?

Zien Docu

Holland Doc: Een man weet niet wat hij mist

Nederland 3, 23.10-00.10u.

Stel: u bent een homoseksuele man. Op een dag merkt u dat u opgewonden raakt bij het zien van Shakira op de tv en u begint te mijmeren over de vraag of u seks met een vrouw zou willen hebben. Wat doet u vervolgens? Niks, natuurlijk. Want u dagdroomt wel vaker over relaties waaraan u in werkelijkheid van z’n never nooit niet zou beginnen.

Maar Tim den Besten en Nicolaas Veul zijn behalve homo ook filmmaker en maakten de vraag of ze ‘het’ met een vrouw zouden kunnen doen het onderwerp voor deze film.

Nu kleeft aan elk realityprogramma het onoverkomelijke bezwaar dat alleen al de aanwezigheid van een filmcrew de werkelijkheid geweld aandoet. In dit geval dient zich bovendien de vraag aan of je niet een beetje exhibitionist moet zijn om een seksueel experiment te ondernemen terwijl er een camera naar je kijkt en er een slungel naast je bed staat met een microfoon aan een hengel. Zelfs met een partner van de sekse van uw voorkeur zou dat waarschijnlijk een afknapper zijn.Veul en Den Besten zelf zeggen dat ze deze film maakten omdat ze zich afvragen of de maatschappij hen het etiket ‘homo’ heeft opgeplakt.

Maar dit lijkt eerder op een persoonlijk biseksueel experiment.