Weer verdachte aangehouden in zaak-Wiels

De vermoorde Helmin Wiels in de Eerste Kamer voor het Koninkrijksoverleg, in maart dit jaar.
De vermoorde Helmin Wiels in de Eerste Kamer voor het Koninkrijksoverleg, in maart dit jaar. Foto ANP/ Lex van Lieshout

In de zaak rond de vermoorde Curaçaose politicus Helmin Wiels is weer een verdachte aangehouden. Het gaat om een 31-jarige man, maakte het Openbaar Ministerie op het eiland vandaag bekend. Dat meldt Novum. De man is al de achtste verdachte in de zaak.

De man is aangehouden na een inval in zijn huis in de wijk Koraal Specht in hoofdstad Willemstad. Onder meer zijn telefoons en laptops zijn in beslag genomen. Het OM geeft verder nog geen details.

Drie verdachten zitten momenteel in voorlopige hechtenis, twee zijn onder voorwaarden vrijgelaten. Eén verdachte, Luigi Lorenzo F. (bijnaam ‘Pretu’), vermoordde een andere en pleegde daarna vermoedelijk zelfmoord in zijn cel.

Vorige maand “belangrijke stappen” in onderzoek

Vorige maand werden drie verdachten gearresteerd, van wie er twee direct verband zouden houden met de moord op Wiels. De andere zou opdracht hebben gegeven tot de liquidatie. Het OM sprak toen van een “belangrijke stappen” in het onderzoek naar zijn dood.

Wiels werd al langere tijd bedreigd

De 54-jarige Wiels werd begin mei vermoord. Hij was leider van de grootste partij op het eiland, Pueblo Soberano, en werd al langere tijd bedreigd en werd hierom beveiligd. Zijn lijfwacht was op het moment van de schietpartij echter naar huis gestuurd.